donderdag 19 september 2013

Hoi, ik ben Jeroen... En dit is er deze week gebeurd:

ZO, weer een week voorbij. Weken gaan pittig snel. Maargoed, deze week is er heeeuuul veeeul interessants gebeurd. :D Als eerst moet ik vermelden dat ik weer geen dagboek heb bijgehouden, oeps. Maarja, ik ga proberen mezelf aan te leren elke dag te schrijven.

Deze week hadden we cerial week. Dat wil zeggen... We kochten alleen cerial, 23 dozen! En zo'n 14 pakken melk. Dus dat was interessant. De bedoeling van cerial week is om geloof te oefenen. Geloof dat mensen ons voer gunne, en dat is best redelijk goed gelukt :) Bijna elke dag werden we gevoerd.

Goed... Woensdag was een mooie dag.. WANT, de zouden basketbal spelen met onze onderzoekert Jamie. We waren een beetje te laat op het basketbalveld, dus we hoopten dat hij ons niet was misgelopen. Na een tijdje wachten zien we hem een eindje verderop toevallig voorbijlopen (Ik geloof niet in toeval). Dus we renden naar hem toe en uiteindelijk speelden we toch nog een pot basketbal. Was echt heel leuk, we hadden het ontzettend naar ons zin. Goed, daarna gaven we hem een les in zijn huis, samen met zijn moeder. Dat ging echt heel goed, de geest was er heel sterk aanwezig. Toen het moment daar was vroegen we of ze gedoopt wilden worden. En ze zeiden ja!!!! :D:D:D:D:D. 12 Oktober zullen ze gedoopt worden. Al die 2 maanden hard zendingswerk worden eindelijk beloond. Daarna vroegen ze of we wilden blijven eten, daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen, want anders hadden we cereal... Dat was een mooie dag :).
De dag daarna gebeurde er iets heel onverwachts. Er was een Emergency Transfer. Elder Hamblin moest weg, diezelfde dag nog :(. Maar hij is niet mijn companion, dus dat scheelt. De elder die voor hem in de plaats komt is Elder O'Brein. Hij is echt gigantisch. Hij is zo'n 1,93 m. En hij weegt 140 kilo! :O.
Emergency transfer betekent trouwens dat er iets is gebeurt waardoor uit noodgeval twee Elders niet meer bij elkaar kunnen blijven. Geen idee wat er is gebeurd. Mja, goed dat was ff raar.

Goed wat nog meer... Oh ja, Ben (Chav Ben) heeft ons gedropt :(. Hij begint een pub een paar vriendjes van hem, dus hij ging verhuizen. Maar hij bedankte ons voor alle moeite die we in hem hebben gestoken en hij zei dat we hem heel erg hebben geholpen om een beter persoon te worden. Dus ja, ook al is hij niet gedoopt... We hebben geholpen iemands leven te beteren, en daar gaat het om :).

Ik weet niet of ik al over James heb verteld, maar James geven we al les sinds ik hier ben. Hij is echt een held. En hij heeft geen tanden (random informatie). Maar hij was echt een straatschoffie in Manchester tot een paar maanden terug wanneer hij zich realiseerde dat zijn leven waardeloos was en dat hij er iets aan moest doen. Hij
verhuisde terug naar Blackpool om voor zijn zieke moeder te zorgen en besloot om zijn leven te verbeteren. Via een vriend van hem kwam hij bij de kerk terecht. Ik heb nog nooit iemand gezien die zo actief met de kerk bezig is. Het is echt heel mooi om te zien. We kunnen hem niet dopen, want hij is al in onze kerk gedoopt toen hij 9 was, blijkbaar. Maar ja, hij komt nu elke week naar de kerk en maakt graag eten voor ons.
Mja, nu geven we les aan zijn moeders vriendje, Andy. (Ze is best lang geleden gescheiden). Maar het zit echt heel raar in elkaar... Engelse mensen zijn echt fruitcakes... Andy is 24 jaar oud... Ik weet niet hoe oud Tracy is (Tracy is James zijn moeder) Maar James is 26 of 27....Zijn vriendin is 36 of zo......Dus dat is pittig raar. Mja, Andy is heel open en luistert naar het evangelie :).

Afgelopen zondag was echt heel goed, want tot dusver is het ons nog niet gelukt om onderzoekers naar de kerk te krijgen, maar gisteren hadden we er 3! :D Andy, Jamie en Bill (voor meer informatie over Bill, lees blog van vorige week).

Bill had ons voorgesteld om ons een lift te geven, dus dat was mooi. We lieten hem gelijk ook Jamie en zijn moeder ophalen, maar zijn moeder kwam niet :/....

Tijdens het avondmaal in de kerk kreeg Tracy opeens een epileptische aanval... Dat was wat minder... Maar het gaat nu goed met haar...James zei dat ze dat bijna elke dag heeft.

Maargoed, Jamie vond het erg leuk in de kerk, en hopelijk komt zijn moeder volgende week ook.

Vandaag hebben we netjes cereal week afgesloten.. EINDELIJK!! Geen cereal meer xD. We hebben nu fatsoenlijk boodschappen gedaan. 150 Pond in totaal. :O (verdeeld over 4 personen). Dat kwam omdat we een klein foutje hebben gemaakt, namelijk: We hebben de traditie dat we elke donderdagmiddag een Gammon bakken. Gammon is een groot stuk varkensvlees... echt heel lekker. Vandaag zagen we er een in de aanbieding (tenminste, dat dachten we) We lazen ergens iets over 8 pond, maar voor de helft van de prijs... Het was echt een hele grote, zag er heerlijk uit... Dusja, VATTE en kanen op donderdag. Mja, toen we later op het bonnetje keken, bleken we een klein foutje te hebben gemaakt. Blijkbaar was die 8 pond de prijs per pond (pond als in halve kilo... Eigenlijk 1/2.2 kilo) (Erg verwarrend dat pond als in geld hetzelfde woord is als pond als in gewicht) Maar goed, we hadden blijkbaar ook geen korting... En dat ding kostte ons 20 pond..20 pond!!!! voor een stuk vlees. :| Mja, we hebben em nu toch... Nu kunnen we maar beter er het beste van maken he.. :) Dat word goei smullen op donderdag.

Goed dat was alles voor deze week, ik ga nu proberen foto's te uploaden, verwacht er niet te veel van xD

Love you, byeeee

Geen opmerkingen:

Een reactie posten