maandag 1 september 2014



Een goedendag allemaal,

Deze week heb ik niet de dingen opgeschreven die zijn gebeurd :(
Slecht van me...Mja, naar mijn beste herinnering...

We hadden een ''specialised training'' op woensdag. Dat was wel koel :) Het ging over het verhogen van je verwachtingen en meer geloof uitoefenen zodat je betere resultaten krijgt. Dus dat hebben we gedaan, jullie zullen volgende week horen hoe dat gegaan is :P
In ieder geval... Aan het einde daarvan kwam er een onderzoekster van Crewe te kerk binnenstappen (want de vergadering was in Crewe) Zij had een doopdatum voor 30 augustus (gisteren :D) Haar naam is S****. Ik ken haar, want (flashback) een tijdje terug... dit was de dag dat president Preston wegging, en die dag hadden we een scripture chase. Dat wil zeggen dat er een schrifttekst voorgelezen wordt, en dan kijken ze wie het het eerste vindt. Ik werd 2e met de scripture chase die dag (Scheelde EEN punt! x|... meh)
Anyways... Ik had een mooie hoed gewonnen :D. Naderhand zaten we op het treinstation lekker Subway te kanen en wachten op onze trein. Toen kwam er een mevrouwke tegen ons praten en vroeg of wij mormoonse zendelingen waren, dus wij zeiden ja. Blijkbaar had ze de kerk een tijdje onderzocht, maar wist niet of ze er mee verder moest. Maar toen kwam de trein aan en moesten we weg. Blijkbaar moest zij dezelfde trein hebben, dus ging ik naast haar zitten en we hadden het over allerlei dingen, maar ook over de kerk. Ze woont in het gebied waar de zendelingen van Crewe over verantwoordelijk zijn. Ze had het nummer van de zusters daar, maar wist niet of ze de zusters moest bellen of niet. Ik heb haar niet gepushed, maar ik zei blijkbaar iets dat haar overtuigde om de zusters te bellen. Ik weet niet wat ik zei dat haar overtuigde, maar blijkbaar werkte het. :) Wat ik denk dat het was... Want we hadden het namelijk over gedoopt worden. Ik zei: ''Do you think it is something that you will regret doing? And if you don't do it, do you think it's something that you will regret not having done?''
Misschien was dat het. Anyways terug in huidige tijd... Ze had inderdaad de zusters gebeld en ze onderwezen haar en afgelopen zaterdag werd ze gedoopt :D (als het goed is...) 

Verder hebben we op heel veel deurtjes geklopt. Er was een dag waar we naar een vrij afgelegen gebied gingen om op deuren te kloppen, want daar waren nog heel veel huizen die we nog niet geprobeerd hadden. Dat was een erg lange wandeling met veel heuvels. We vonden 1 geïnteresseerd persoon. Haar naam is M******. Zij is al vrij gelovig en ze vond het verhaal van het boek van Mormon erg interessant. (Denk ik..)
Ze gaf niet zo heel veel feedback, maar ze leek wel interesse te hebben :P Dus hopelijk heeft zij wat potentieel om het evangelie aan te nemen. Want het was behoorlijk veel werk voordat we haar tegenkwamen :P

Soms lijkt het best oneerlijk dat sommige zendelingen veel meer dopelingen hebben dan ik, zoals zendelingen die in zuid-Amerika dienen, of in Afrika. Maar er is een verhaal dat me erg veel sterkte geeft, dus dat wilde ik graag met jullie delen.

Er was eens een man. En op een dag kreeg hij een gebod van God om tegen een rots aan te duwen. Dus die man ging tegen een rots aan duwen. Hij duwde en duwde maar de rots wilde geen millimeter verschuiven. Hij bleef het urenlang proberen. De uren werden dagen en de dagen werden weken. De enige pauzes die hij nam van het duwen was om te eten en te slapen. Maar ondanks alle ijverigheid die hij in het duwen van de rots stopte, wilde de rots niet verschuiven. Op een dag bad de man tot God en verontschuldigde zich dat hij de rots niet kon verschuiven. Hij dacht dat hij een mislukkeling was omdat hij  het gebod van God niet kon gehoorzamen, hoe hard hij het ook probeerde. Toen sprak God tot hem en vertelde hem dat hij precies had gedaan wat van hem gevraagd was. God had hem nooit geboden de rots te verschuiven, hij hoefde er alleen maar tegenaan de duwen. God vertelde de man dat hij naar zijn eigen lichaam moest kijken. Hij keek en zag dat zijn spieren enorm gegroeid waren. Het maakte God niks uit dat de rots niet verschoven was, als God de rots op een andere plek wilde hebben kon Hij het wel op een andere plek zetten. Het was vanaf het begin de bedoeling om de man sterker te maken.

Dit verhaal geeft mij veel kracht op mijn zending, want ook al is het erg lastig om mensen in het doopvont te krijgen, dat is niet de enige reden waarom ik op zending ben. De Heer vormt me en helpt me sterker in geloof te zijn.

Goed... Wat is er verder gebeurd deze week :P
Ehm... Ik gaf een toespraak in de kerk over kennis en mensen gaven me er veel complimenten voor :D

En nu is het P-day :)
Laterz xxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten