maandag 30 juni 2014

EEEEEENNN Goedemorgen/middag/avond/enzo allerliefste en hooggeachte bloglezers en bloglezerinneren

Ik heb een hele goede week achter de rug en ik ga er van alles over vertellen :)

Ik zit hier nu dus in Newtown met mijn mattie Elder F*******. Het is een klein dorp hier en iedereen kent elkaar. (Nou ja, niet echt want er wonen 12.000 mensen hier...)

We hebben erg veel contact met de S**** familie. Zij doen echt veel voor ons, en zij zijn cool :)
Ik heb niet geteld, maar we hebben een aantal keer gekaand bij hen.

Verder wat zendingswerk betreft... Het meeste is gebeurd later in de week... Ik zal het waarschijnlijk niet helemaal chronologisch vertellen, want ik kan me de volgorde niet helemaal herinneren.

Dus ja... We hebben een mevrouw ontmoet, haar naam is T***. Zij komt oorspronkelijk uit Duitsland en dat is duidelijk te horen. Ze is echt heeeeel aardig en erg intelligent. Ze houdt heel erg van logica en vindt het principe van geloof moeilijk om te accepteren. Maar ze is haar hele leven al Christelijk geweest. Dus dat is mooi. Ze heeft erg veel diepe vragen, maar daar hou ik van :)
We hebben haar over de herstelling verteld en over het boek van Mormon. Ze was heel erg geïnteresseerd in het boek van Mormon :D
Het enige nadeel is dat ze het vaak heel druk heeft en ons maar 1 keer in elke 2 weken kan zien :/
Mja, dat wordt wel vaker naarmate ze meer geïnteresseerd wordt :D

Verder hebben we erg veel werk met de leden gedaan. Er is een lid dat ons vaak naar allerlei plaatsen brengt in zijn auto om zendingswerk daar te doen... Want Newtown is een gigantisch gebied... maar een klein dorp.
We hebben een aantal mensen teruggevonden die ooit onderwezen werden door zendelingen door op random deurtjes te kloppen :D
Maar we hebben ze nog niet echt lessen gegeven, dus we moeten nog even kijken hoe dat allemaal gaat.

Verder, afgelopen zaterdag, kwamen we een meneer tegen op straat en hij sprak ons aan en vroeg of wij mormonen waren... Wij zeggen ja natuurlijk.
Hij herkende ons, want hier in Engeland is er blijkbaar een tv-programma bezig en het is een documentaire over een zendeling in de Leads mission.
En wij hebben toestemming gekregen om het te kijken, dus een lid heeft het voor ons opgenomen en ik krijg het vanavond te zien :D In ieder geval...
Die meneer had een erg slecht leven geleid en zocht naar een kans om zijn leven te verbeteren. Dus we nodigden hem uit om naar de kerk te komen en hij heeft ons wel 10 keer beloofd om te komen. Hij gaf ons zijn nummer en sms'te ons om nog een keer te beloven dat hij naar de kerk zou komen.
Hij kwam niet naar de kerk...

Mja, verder die dag gingen we langs een aantal inactieve leden met Br. B*****. We probeerden een familie die hij al een aantal keer had geprobeerd maar ze deden nooit de deur open.
Deze keer deden ze de deur wel open, want de zus van de mevrouw die we opzochten was op bezoek en zij deed de deur open en liet ons binnen. Het was een erg hyper vrouwke met erg sterke meningen, maar ze was ontzettend geïnteresseerd in wat we te zeggen hadden.

De zus was geen lid, maar was wel erg geïnteresseerd dus, maar wilde geen afspraak maken :/
De persoon waar we oorspronkelijk voor kwamen was opeens een stuk meer geïnteresseerd en we konden wel een afspraak met haar maken.
Ze weet eigenlijk helemaal niet veel van de kerk want ze was gedoopt toen ze 8 jaar oud was en toen werd haar moeder inactief. Nu heeft ze een boek van Mormon en kijkt er erg naar uit om het te lezen

Toen afgelopen zondag was er kerkdienst. Er waren 5 mensen (onderzoekers) die hadden gezegd dat ze zouden komen. Maar niemand kwam...
Maar er was wel een inactief lid dat kwam :)
Dat was mooi
Mja, tijd is om DOEI


Geen opmerkingen:

Een reactie posten